Pages

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Clothes over Bro's



One Tree Hill dizisini izleyenler bilir, başlığın anlamı büyük. Dizinin sempatik kızı Brooke'un, Lucas ile olan ilişkisinin ters gidişi üzerine kendi tasarımlarına "Clothes over Bro's" - "Kıyafetler, erkeklerden önce gelir" adını vermiş, bir de bu tasarımları sergilemek için internet sitesi açmıştı. Diziye yeni başlayanlardanım, olay 3. sezonda geçiyor ve etkilendiğimi söylemem gerek.



Biz kızlar / kadınlar adamları hayatımızın merkezine oturtmaya bayılırken, unuttuğumuz en büyük detay ilişkide ters giden ilk olayda yine hayatımızın tam merkezinden sarsıldığımız/sarsılacağımız gerçeği oluyor. Brooke'da aynı hatayı yaptı, sağlam canı yandı zira sonunda öğrendi. İkinci bir defa aynı hataya basmamak için kıyafetlerini erkeklerin önüne koydu. Mantıklı bir adım oldu. Daha önce bir yazıda yazmıştım - kıyafetler, kadınların cephanesidir diye. Geçmişte de öyleymiş bugün de böyle. Her depresyon öncesinde kendimizi niye o mağaza senin bu etek benim diye alışveriş merkezlerine atıyoruz ve sonunda kendimizi bu şekilde mutlu ediyoruz? Ki o alınanlarla ayna karşısındayken - ayna yalan söylemiyorsa eğer - değmeyin keyfimize. İçimizin güzelliği önemli ama ya dış görünüş? Onu daha da güzel gösterecek kıyafetler? Çoğumuzun aldığı yeni kıyafetleri aynı zamanda adama "Tanrım! Meğer ne kaybetmişim!" dedirtmek için kullandığı zamanlar olmuştur. Tamam böyle yazınca ve okuyunca komik görünüyor ama çoğu zaman adamlar tam da bu cümleleri söylemiştir.

Genel olarak bakıldığında zaten kıyafetlerimiz, gardrobumuz adamlardan önce geliyor. Hangi kadın sevdiği adamla buluşmaya giderken aynı şeyleri giymek ister? Kaldı ki her buluşmada yeni ve farklı şeyler giyme çabamız olur.



Özetle, adamları ilk sıraya koyduğumuz sürece durum vahim. Brooke, "kıyafetler, erkeklerden önce" dedi siz "..., ondan önce" de diyebilirsiniz. Mevzu, adamı ikinci sıraya alabilmek yoksa daha çok salya sümük aşk acısı diye etrafta gezeceğiz. Hayır yıl 2011 her şeye çare buldular hala aşk acısına bir şey bulamadılar...

P.S. Benim için - Ayakkabılar, erkeklerden önce gelir. ,)

0 yorum:

Yorum Gönder